BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, January 20, 2011

aku benci...aku suke bab2...

aku benci...aku suke bab2...


anda trgolong dlm kalangan org2 yg RUGI jika trlepas bace note aku yg brtjk aku benci..aku suke bab1..haha...klu nk bace jgk
korang blh dpt kn note aku tu kt kedai jamu..haha..skg aku cite plk pe yg aku benci sgt n pe yg aku suke sgt buat spanjg aku jd khalifah di bumi allah ni...

kaki wayg...prkataan yg plg senonim ngan aku.....klu ade movie best mesti aku org yg prtame yg akn menempel kt kaunter wayg utk beli tiket...tp yg jd x bestnye klu dlm wayg tu ade tukang cerite.....aku mmg elegik ngan pak2 karot ni...mmg dkt wayg tu aku dengo cite die je....dr A-Z..die hingat aku bayo tiket tu nk dengo cite die....nk je aku sumbat stokin lembab aku kt mulot die....ptt nye org2 mcm ni haram msk wayg....wat aku sakit telinge n hati je....xckp ngan tu die wat drama plk...ayt plg femes yg trpancot dlm mulot die biase nye.."jap2 ko tgok ea jap lg ade hantu muncul......haa kene tipu".....die x tgok lg bile aku naik hantu....silap2 ngan die2 trebang klua..ade lg....dh org blakang tu sebok ngan cite die..org sblh die plk tu..sdp2 je die parking kaki die sblh krusi aku....wah2 stokin dh lh baw smbl udang basi..
die igt aku hadap sgt nk baw kaki die..eeww plzz..

tu yg aku x suke yg aku suke bile org ajk klua....die blanje..x ckp ngan tu die siap jempot aku tu...wah mcm puteri raje plk tu....
mmg ati aku brbunge2 suke...tp spisis mcm tu mmg jarang lh nk jumpe lg kt muke bumi ni..kebnyakkn nye dh pupus...ade pon tingal seko 2..

n aku plg x suke org kaco aku tgh tido.....lg2 bile mimpi best....klu kejot kn aku sbb ade kebakaran ke tsunami ke.tnh runtuh ke xpe ni klu kejot kn stakat nk bitaw "akim ko taw x ank pak meon jth biskal...cian kuku die pth"...cis..insyallah lh mmg kaki aku melekat kt muke org yg kejot kn aku tu..

aku plg suke klu klua ngan pompan yg ketawe kuat....bkn stakat ketawe smpi nmpk ank tekak tp cucu cicit tekak pon nmpk...
aku suke pompan yg mcm ni sbb bg aku nmpk lg jjr.huhu x cover ayu je 24 jam...n aku plg suke pompan yg kuat melatah..haha..
mmg jari aku rajin memcocok perot die..

pe2 hal t klu aku ade mase aku akn smbong...cian kt korang menunggu(hoho).....

aku benci....aku suke...bab1

aku benci....aku suke...bab1


bende plg aku benci..... mati idop semule pon aku x kn wat ialah mkn sayo..lagi2 sayo taugie
mmg tekak aku x leh terime natang tu....klu dlm mee tu ade sayo..awl2 lg akn aku singkirkn "mereke"dr pinggan aku...
bab2 mknan aku mmg memilih..aku lagi memilih bab2 makanan dr bab2 nk cari calon istri...
wlupon aku xsuke sayo tp ade jgk lh dlm hati aku ni nk ade ladang sayo....nk cari duit tepi..
 lg satu aku plg x suke org yg suke pulau2 kn org ni...slh ckt nk pulau kn kwn.....mmg kaki aku nk sgt hinggap kt muke2 org yg suke pulau2 kn org ni....nk pulau2 kn org hang dok pulau lh....
n aku x suke org mempersoalkn bende yg aku buat.....contohnye "npe ko gosok gigi dlu sblom gosok kaki"haha tu contoh je lh..
xpon "npe ko letak sup kt nasi..pttnye letak nasi kt sup"...ish nk je aku penyepak bg die diam ckt..pastu mesti die akn tnye pd diri sndiri "npe die sepak aku"..

tu bende yg aku x suke lh..sbnrnye byk  lg..tp klu aku tulis mmg smpi lembu brtelo pon x kn abis2..
bende yg aku suke plk bile org puji2 aku..haha aku mmg suke dipuji....xkisah lh die puji pe kuku cntk ke...siku lawa ke..ish mmg aku suke org2 yg mcm ni..n aku lg suke org ckp2 blkg dr ckp2 dpn(sbb aku pon wat bende yg same)...haha....sbb klu kte ckp2 dpn kompom2 lh akn brgaduh....klu ckp2 blkg ni mmg die x kn taw kecuali ade mulot2 longkang yg tlg smpi kn.......

klu bab2 keje ni aku mmg org yg sgt memilih sblom intevew keje ni....prtame keje tu mesti tmpt yg ade ekon....n x rmi org.,..bab2 gaji plk aku mmg x brkire sgt..4000 pon dh memadai..haha...tp seyes mmg aku xleh keje kt tmpt yg trdedah ngan matahari sgt
ok lh t aku smbg bab2...korang bace dlu bab1 ni btl2...bace mcm klua spm esk yeee...

aku lh bwg putih...aku lh bwg merah

aku lh bwg putih...aku lh bwg merah


haha kali ni aku akn story mory tntg perangai aku yg jht mengalah kn bwg merah..n trlalu bek mengalah kn bwg putih...

aku jd bwg merah bile:
*org amk brg aku tampe kebenaran yg sah dr aku....haha aku agk x suke lh org main sesedap tngan die je amk brang aku tmpe mintak permit dr aku..klu korang mintak izin jgn tkt...aku akn bg punye sbb aku ni bkn dr genetik yg kedekot....aku suke brkongsi brg ngan org tp kene keizinan dr aku dlu...huhu....klu korang amk brg aku tmpe tnye aku mmg lh mulot aku x kn brhenti dr membebel...

aku jd bwg putih bile:
*tgok org mintak sedekah:aku ni mungkin dilahir kn mempunyai hati yg sgt lmbt(hoho trriak suda)....klu aku nmpk org yg mintak sedekah ni lg2 pakci makcik mmg tangan aku ni rajin wat amal jariah.....

aku jd bwg merah bile:
*trdesak nk pki duit..haha tgn aku ni selain rajin bg duit kt org..tgn aku ni pon rajin amk duit dr org..mangse nye ialah duit bpk aku...
bile nk pki duit sgt....bende prtame yg akn muncul dr pikiran aku ialah beg duit bpk aku...xkire lh kt mne pon bpk aku soroh aku mesti jumpe...huhu idong aku ni mcm idong "anjing pengesan"..sorok lah kt kerak bumi pon aku mesti dpt jumpe..

aku jd bwg putih bile:
*kwn yg ade problem...lg2 kisah cinta cintun ni...haha mmg mulot aku akn mengeluarkn kate2 mutiare utk die.....siap brmadah2 lg..
haha..padahal aku pon fail jgk psl cinte ni....org yg hati kering pon klu dengo kate2 mukadimah dr aku tros blh jd mat bunge..

istilah2 cinte yg xada logika..

istilah2 cinte yg xada logika..


byk sbnrnye istilah2 cinte yg x logik..tp kemarok cinte punye pasal..korang wat2 x nmpk je akn ketidak logikannye..

1...demi u lautan api sanggup i renangi....
      fakta:xde lautan api dicatatkn oleh para saintis sjk tamadun manusia hujud hingge skg...yg ade cume lautan mati...
                xyah ssh2 nk buktikn yg si arjuna tu btl2 suke kt ko.....xyah berenag kt lautan api....cube tuka lautan api tu kpd lautan   
                taik..atau bhase sainstifiknye loji taik...klu die x brani wt jgk..uummm slamat jln romeo lh..nth2 nk berenang pon pki plampong lg
                haha

                ramalan:laki/pompan mcm ni ckp x suke bikin...bile ckp tu nk semenggah memanjang tp habok pon tarak

2...i sanggup buang kluarge i demi u....
      fakta:kluarge bkn nye polistrin sesuke hati je nk buang merate2....kluarge sendiri dibuang kluarge org lain korang kutip...tp bile
                poket dh xlebat taw plk trgedik2 wat muke seposen nk pinjam duit..podahhh

                ramalan:laki/pompan mcm ni cpt lupe diri....mak ayh yg bele die dr die isap poteng pon sanggup die singkirkn dr list idop die..
                ni kn hang yg bru die kenal setaun due ni...senang2 je die lesir korang dr idop die...

3...i sanggup bina taj mahal demi buktikn cinte i kt u
      fakta:kos nk bina taj mahal pon mahal..nk bina taj mahal konon loan kete pon x abis bayo lg ade hati nk bende taj mhl...
                haha ntah2 duit ptptn pon x setel lg.

                 ramalan:laki/pompan mcm ni suke brangan2...xyah lh janji nk bine taj mahal klu gaji ciput agk2 lh..janji je nk belikn teres 2
                 tingkat tu kn lbh afdal

4...i sanggup hilang harte bende sbb u...
      fakta:duit bkn segale2nye..tp segale2nye duit...nk msk toilet pon kene bayo...kenyang ke nk bg ank2 korang ngan kasih syg bile
                dh beranak pinak nnti..??

                 ramalan:laki/pompan mcm ni xpk panjg...skg ni duit lbh brkuase dr cinte(tu pendapat aku)...

keje oh keje..

haha bile brcerite tntg brkerje ni aku ni lbh dilebel kn antare org yg plg malas nk cari keje mahu pon buat keje...buktnye??...ceh!! aku ni x kn ckp klu aku xde bukti yg kukuh...utk pengatahuan sume aku dh pon 2 thn mendaftarkn diri menjadi penganggur yg disegani....wlupon dlm hati ni ade juge perasaan jeles tgok kwn2 yg blh shopping sakan bile dpt gaji tp tu sume xmembuatkn hati aku trgerak utk cari keje.....tp sepemalas malas aku ni pon aku ade jgk pengalaman brkerje..wlupon x lame.....antare tmpt2 yg prnh aku bekerje ialah di kanten TIGS... tempoh hayat aku kt sne xlame 3 bln je....penat tu keje sne dr kol 6 pg smpi kol 6 ptg....keje aku ni wlupon cikai2 je stakat wat air kemas meje krusi wt beger wat mee hon tp tu sume perlukn kesabaran yg tinggi apetah lh keje tu mmg membuat akn xleh lh nk dok santai lyn msg2 ni....pas 3 bln aku brhenti..konon2 nk cari keje bru lh....tp YANG HADO!!...nmpk nye hormon pemalas aku ni makin brtmbh2....so aku trperap kt umah lbh kurang 9 bln lbh......lps tu tetibe mood keje aku dtg blk aku apply lh keje kt carefour...jd paker je..bkn maneger pon.....aku igt kt sne leh lh aku kje lame ckt upe nyeee........10 hari je aku mampu brthn....haha kejam2..yg wt aku xsuke keje ni sgt aku kene 24 jam brdiri dr kol 11 pg smpi 1l mlm blh dikire brape jam sgt aku ni ddk...nk rehat kn bontot....now..mood keje aku dtg blk aku try apply keje2 kt hotel...ade lh dlm 7 hotel aku singgah...n ade satu hotel ni srh aku g temuduge esk kol 11....so,wish me gud luck k....

aku...akim dan luqman

sape lokman tu??akim???am plk sape....
hehe sbnrnye ke tige2 name tu adalah name aku..Muhamad Luqman Halim Bin Ahamd....
bio aku trang kn kt korang dr mne asal usul name2 tu trcipte....
mengikot sejarah yg blh diprcayai name akim tu brasal dr panggilan makcik aku...linda a.k.a manje....
die ni mmg suke memanggil name org mengikot cite rase mulot die...die lh org yg prtame panggil aku akim....smpi skg name tu melekat kt aku..mmg sedare mare aku panggil aku ngan name akim....nsb bek lh si linda ni panggil aku akim...klu die panggil aku berok ke kere ke siamang ke x ke merane aku

ok2 stop cite pasal si akim tu....skg kte bralih pd name panggilan aku ke 2 plk...lokman...
biase nye yg panggil aku lokman ni bdk2 skolah/bdk2 uitm aku......aku pon x brape kisah sgt org panggil aku lokman....dr dieorg panggil aku ngan name bkn2 bek panggil lokman je...sdp jgk halwa telinge aku dengo....ade jgk bdk2 yg menggedik panggil aku luq lh.lok lh tp ade aku kisah?? huhu aku x kisah pon asl kn name tu x lari jauh dr name asal aku...

am??? ape kene mengene name am ngan Muhamad LUqman Halim???..klu ikot dr logik akal pon mmg name am agak asing ..hehe..
name ni biase org2 tmpt keje yg panggil .....aku dulo2 keje k4..x lame pon 10 ari je....huhu aku ni jenis malas keje..10 ari tu pon dh kire lame..name ni aslnye aku yg cipte sendiri sje nk cari kelainan....hehe jd nye sape2 yg panggil aku am ni kompom2 lh tu bdk keje aku...senang ckt aku nk beze kn antare bdk keje aku..bdk skolah aku atau sedare mare aku.

name2 lain yg prnah aku dpt sepanjang aku idop  dimuke bumi ni ialah...boroi...ni mmg bdk2 mulot celake yg panggil aku dgn name tu..sbb dlu mase skolah perot aku ni agk maju ke hadapan....selain tu...halim....ewww loye tekak aku mendengo name tu...name ni miss aku yg bg....tp  mmg jarang org panggil aku halim...aku pon x suke...huhu...

ok deh..aku pon dh penat menaip....t ade mase aku cite lbh lanjut lagi pasal aku(bajet ade org nk taw) hehe..ok daa